Android pre 'umelcov' part I. - Fotoaparáty

októbra 07, 2011

Sľubovaný článok, ktorý vám pomôže premeniť váš android na niečo ako umelecký švajčiarsky nožík. Kedže takýchto umelečnohudobnofotovýtvarných aplikácií mám otestovaných, stiahnutých a vyskúšaných mnoho, budem ich sem pridávať na časti. Veľa som ich možno aj povrchne odsúdila a bez hlbšieho rozmýšľania nekompromisne odinštalovala, no väčšinou kvôli neprehľadnosti alebo zbytočnosti. Kedže na AndroidMarkete je kvantum podobných aplikácií, každý si príde na svoje čo sa ovládania a funkcií týka. ;)
Dnes sa vám teda pokúsim priblížiť mojich dvoch favoritov z kategórie Fotoaparáty. Všetko to sú free aplikácie.
P.S.: Aplikácie testované u mňa na HTC Wildfire S. ;)

Pudding Camera
Jedna z prvých aplikácií, ktorú som vyskúšala a hneď som si ju zamilovala. Vždy som totižto túžila po lomo foťáku a aj keď viem, že niet nad originál toto je príjemná alternatíva pre milovníkov lomo, ktorí nemajú doma také vymoženosti ako Actionsamplery či Fisheye [aj keď o úrovni Fisheye by sa tu dalo polemizovať, no lepšie ako nič ;)]. Po otvorení aplikácie sa vám zobrazí menu [obr. nižšie] kde si  vyberiete zo siedmych druhov fotoaparátov,ktoré fotia na rôzne rozmery fotografie  a okrem toho si vyberáte aj film, čiže efekt s ktorým chcete fotiť. Výsledok však uvidíte až po odfotení fotografie.
A teraz aby ste sa sami presvedčili [pretože raz vidieť je viac ako sto krát čítať ;D] sem prikladám dôkazy. Ide teda hlavne o efekty, moju neschopnosť odfotiť ostrú fotky si prosím nevšímajte. [:D] Názov na žltej páske je údaj o použitom foťáku a v bielom rámčeku  je názov filmu. Tak sledujte a prípadne sťahujte. 
PUDDING CAMERA na android markete.











 


Retro Camera
Zas niečo pre milovníkov starých fotoaparátov. V ponuke máte The Bärbl, Little Orange Box, Xolaroid, PinhOle cameru, FudgeCan... Názvy vám asi veľa hovoriť nebudú a tak pri každom fotoaparáte máte aj čosi ako "About this camera" kde sa dozviete fakty o fotoaparáte ako sú farby, 'použitý' film + jedna ukážka fotky. Po kliknutí na 'Use this camera' sa vám ukáže autentická zadná strana vybratého foťáku a malý hľadáčik. Tento fotoaparát fotí štvorcové snímky, pri xolaroide niečo ako polaroidové snímky. Pri každom type si môžete vybrať aj  to či chcete čiernobielu alebo farebnú fotku a výsledný efekt je už na foťáku.
Vcelku milé je to, že ak si chcete pozrieť snímky po odfotení, namiesto nudného loading či processing  je tam animácia na spôsob 'Tmavá komora sa používa [DARKROOM in use]' a fotky si prehliadate ako prištipcované na šnúre. Za autenticitu body plus ;)

Aby ste si videli, že neklamem, tak tu sú nejaké tie skúšobné fotky. Na štítkoch je názov foťáku,ktorý som použila.





Retro kameru nájdete na stiahnutie taktiež na android markete.

Za zmienku určite stojí aj Camera360, je to v podstate obyčajný fotoaparát, no nie až tak obyčajný ako na prvý pohľad vyzerá. Nájdete tam pár zaujímavých efektov okrem iného aj v blogerskom svete obľúbený zrkadlový efekt a iné.. 
Možno tieto aplikácie poznáte, možno nie, možno si ich stiahnete a možno ich zďaleka obídete. Ak si ich teda náhodou stiahnete, dajte vedieť ako to ide. ;) 
Ak máte vy nejaký dobrý tip na aplikáciu, budem rada ak sa podelíte aj somnou.
No a v ďalšej časti vám predstavím mojich favoritov pri upravovaní fotiek.. Naschledanou ;)

You Might Also Like

0 comentários

Instagram